Bulgariens övergivna barn

Just nu sitter jag och kollar på Bulgariens övergivna barn. Asså de e så hemskt de kan bli. Dom filmar på ett hem med barn som föddes sjuka och har blivit övergivna av sina föräldrar. Alla är sjuka utom en tjej. Ingen kan prata utom den här tjejen. Hon har ingen att prata med för inget annat barn förstår henne. Hon håller på att bli psykisk sjuk. När dom började filma på hemmet så läste hon tindnigar och skrev brev till sin mamma. När dom filmade senare,efter fyra månader, så läste hon inte längre utan satt och gungade fram och tillbaka på en stol. Hon fortsatte skriva för hon hoppades att hennes mamma skulle komma och hämta henne men personalen behöll breven. Dom postade inte breven för dom visste att mamman inte skulle komma.
Personalen är sjukt elaka mot barnen och alla barn är undernärda. Deras armar är lika tjocka som mitt lång och pekfinger tillsammans. Personalen slog barnen och varje år dör över tio barn på det här hemmet. Hemmet har en egen kyrkogård och där begravs alla barn som dör. Personalen bryr sig inte om barnen och säger att dom får tillräckligt med mat för att klara sig. Dom släpar in barnen till badrummen för att tvätta dom och tvingar dom att städa och tvätta. Alla barn sitter på varsin stol och gungar fram och tillbaka i timmar. Personalen säger att detta är fullt normalt och gör inget åt barnens undernärdhet och psykiska hälsa. Dom ser barnen sakta dö och tyna bort men istället för att ta dom till ett sjukhus så slår dom barnen och gör absolut inget för att hjälpa dom.
En liten pojke som precis hade fyllt 6 låg och skakade i en spjälsäg och sög på sin ena tumme. Tummen hade krympt och blivit skrynklig. Han hade bara en tumme för personalen hade kapat av den andra för dom tyckte han sög för mycket på den. Jag förstår inte hur man kan göra så här mot barn. Dom är ju bara barn, barn som vet att dom för eller senare kommer dö. Personalen hade brytit av en tjejs ben och nu var hon säng liggande och bara några dagar senare dog hon. Personalen sa att benet hade gått av pga hennes sjukdom men flickan som kunde prata berättade va hon hade sett. Flickan som berättade förflyttades till ett annat hem flera mil där ifrån. På hemmet begicks öven sexuella övergrepp och 2 av barnen hade dött pga graviditet.
Nu har programet slutat och jag sak säga att tårarna forsade under hela programet, så hemskt att vuxna människor kan göra nått sånt här mot barn och tonåringar. Det är ofattbart att ett sånt här ställe får existera i EU där man ska värna om barnens rättigheter. Personalen och föreståndaren är dom som borde vara inspärrade istället för barnen för de saknar det som är viktigast, dvs medmänsklighet. De förnekar inte ens att barnen behandlas som de gör... de tycker istället att de gör sitt bästa för dom. Det spelar ingen roll att de bor i ett land som är snedvridet, de är faktiskt människor som borde ha så pass mycket innanför pannbenet att de ser misären och inte borde blunda för den. Med tanke på hur övergödd personalen var så har de uppenbarligen mer än mat för dagen, så varför tänker de inte tanken att de borde hjälpa de stackars barnen med mat, leksaker, osv när inte staten anser sig prioritera detta? Och varför visar de ingen kärlek utan istället bär omkring på barnen som att de vore en sak? De är outbildade monster som borde sättas i fängelse och behandlas på samma sätt eller värre. Säg vad ni vill om att "de inte vet om något annat" eller liknande... De är som sagt människor med egna hjärnor att tänka med och det gör att de som behandlar människor på det här sättet borde plågas.





1:03 får man se polken utan tumme.


Kommentarer
Postat av: fanny

guuuud va det där låter hemskt!!

Kan inte vi leta upp de där avsnitten på nån play sida eller internet & kolla på dem? sånt här vill jag se ju!!!!! Vi måste hjälpa dem sweetie <3

2010-11-13 @ 20:13:34
Postat av: Felli

FYYFAAAAAAAAAAAAAN VAD HÄMSKT !!!!

HUR KAN MÄNNISKOR TILLÅTA DET HÄR ??? OCH ATT PERSONALEN INTE BRYR SIG !! SÅ JÄVLA ÄCKLIGA MÄNNISKOR DET FIINT I VÄRLDEN !!

FAN ATT DE INTE FINNS MKT MAN KAN GÖRA !!

2010-11-13 @ 20:20:41
URL: http://temptedtobite.blogg.se/
Postat av: elin

nejmen fyfan. vad är det för fel på människorna? Är det inte någon som gör något åt det? Hur fan kan barnen ens leva när man ser ut sådär? Det finns ju förfan ingenting på benen eller nånstans. Ähfyfan det var det värsta jag har sett.

2010-11-14 @ 19:25:27
URL: http://elinsfotoo.blogg.se/
Postat av: Maja

FYFAN FYFAN FYFAN FYFAN

Jag vill bara åka dit och slå ihjäl idioterna och så vill jag ta med mig barnen hem och ta hand om dom och göra alla lyckliga! JÄVLA SVIN DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

2010-11-15 @ 23:23:52
URL: http://iinyourfaace.blogg.se/
Postat av: Anonym

FYFAN FYFAN FYFAN FYFAN

Jag vill bara åka dit och slå ihjäl idioterna och så vill jag ta med mig barnen hem och ta hand om dom och göra alla lyckliga! JÄVLA SVIN DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

2010-11-15 @ 23:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0